
Baklavalık Yufka,
400 gr. öğütülmüş antepfıstığı içi,
500 gr. erimiş tereyağı (el yakmayacak sıcaklıkta),
Kaymak için
500 gr. süt,
100 gr. irmik.
Şerbet için
1200 gr. toz şeker,
800 gr. su,
Yarım limonun suyu.
Kaymağın hazırlanışı:
Sütü bir tencerede kaynatın. Kaynama başlayınca irmiği sütün içine yavaş yavaş dökerek, çırpma teli ile karıştırarak kaynatın. Katılaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hazırlanmış yufkaların 10 tanesini tezgâha üst üste serin. Bunları 7×7 cm’lik kare parçalar... tarifin devamını Fıstıklı Söbiyet Tatlısı başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.
hazır yufkadan şöbiyet tatlısı tarifi , şöbiyet tarifi , şöbiyet tatlısı , şöbiyet tatlısı nasıl yapılır , şöbiyet tatlısı tarifi , tatlılar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder